Sóskaleves tojással

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 30 dkg sóska
  • 1 db tojás
  • olaj
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

A sóska levelét összehajtjuk, és úgy törjük le, hogy azt végighúzva, ne maradjon a sóskában szálka. Hideg vízben gyorsan megmossuk, kicsavarjuk. Olajat felforrósítunk, benne addig pároljuk a sóskát, míg pépet nyerünk. Ha a leve előbb elpárolog, pótoljuk 1-1 kanál vízzel. Tejfölből és lisztből készült habarással főzzük fel és sózzuk. Engedjük a levesbe egész tojásokat. Pár percnyi főzés után emeljük fel kanállal, mert könnyen letapadhat. A tojásnak a leves tetején kell megfőnie. Lehet tojás nélkül is készíteni, ilyenkor tejfölre tálaljuk. A sóskaleveshez kétszerannyi lisztet használjunk, mert a liszttel ellensúlyozzuk a sóska savanyúságát.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.