Sóskaleves tojással
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 30 dkg sóska
- 1 db tojás
- olaj
- liszt
- tejföl
Elkészítés
A sóska levelét összehajtjuk, és úgy törjük le, hogy azt végighúzva, ne maradjon a sóskában szálka. Hideg vízben gyorsan megmossuk, kicsavarjuk. Olajat felforrósítunk, benne addig pároljuk a sóskát, míg pépet nyerünk. Ha a leve előbb elpárolog, pótoljuk 1-1 kanál vízzel. Tejfölből és lisztből készült habarással főzzük fel és sózzuk. Engedjük a levesbe egész tojásokat. Pár percnyi főzés után emeljük fel kanállal, mert könnyen letapadhat. A tojásnak a leves tetején kell megfőnie. Lehet tojás nélkül is készíteni, ilyenkor tejfölre tálaljuk. A sóskaleveshez kétszerannyi lisztet használjunk, mert a liszttel ellensúlyozzuk a sóska savanyúságát.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.